יום שבת, 3 במרץ 2012

מתכון סינטה וולינגטון

אנחנו נוטים לנסות להרשים אורחים, חברים, עמיתים לעבודה וכו',
אבל למה לא סתם כך ביום בהיר לנסות להרשים את אשתי? זאת בדיוק הסיבה שניסיתי להכין את הסינטה וולינגטון.
קראתי מתכונים פה, וראיתי סרטונים שם, ומפה לשם אכלו לי ת'מוח...
את זה משרים, את זה מלטפים, את ההוא מנשקים - יאללה... (יצא לי הבאר שבעי החבוי שבי...)

נתקדם... מה צריך? (ל 2 "חלות" סה"כ ל כ 4-6 סועדים)

*נתח סינטה פרוס באמצע לנוחות, בערך קילו.
*חצי חבילת בצק עלים.
*250 גרם חזה אווז (במקור משתמשים בבייקון, בשדרוג הישראלי הכשר משתמשים בחזה אווז, בפועל השתמשתי בפסטרמה הודו\אווז. קצת פחות טעים, אבל גם קצת פחות התקף לב.
*חרדל דיז'ון גרגרים
*פטריות שמפניון פרוסות לרצועות דקות (אפשר גם מקופסא)
*מעט פפריקה מעושנת

והרבה תיאבון וסבלנות לא לאכול הכל בנפרד ולתת לזה להתחבר...

לרוטב:
רבע בקבוק יין אדום - עדיף מרלו
מעט טימין
2 כפות סוכר
קורט מלח

מה עושים? (וכאן המקום להתנצל על איכות התמונות מחלק ההכנה שצולמו בפלאפון משנת תרת"ח)

מכינים תחילה את הרוטב: מרתיחים יין בסיר. כשרותח מוסיפים את הסוכר המלח והטימין ומערבבים מספר דקות, מורידים ללהבה בינונית (רתיחה קלה) ומשאירים להתבשל כ 20 דקות עד שהיין מצטמצם מעט. שימו לב, לא אמור להיות סמיך!

ועכשיו למנה העיקרית...

לוקחים את 2 נתחי הסינטה וסוגרים במחבת או על מנגל (בתנאי שיש רשת עבה ורק לאחר שהיא התחממה כראוי)




כך נראה הבשר כשהוא סגור (לא לרייר ולא לאכול עדיין!!!)





נותנים לבשר לעמוד בצד ולהתקרר חצי שעה לפחות, עדיף שעתיים. (אבל למי יש כזה כח סיבולת???)

לאחר מכן חותכים יריעה מתאימה בגודלה של בצק עלים ומותחים.
על גבי בצק העלים מפזרים את חזה האווז כך שיכסה כמט הכל.



מפזרים מעל מעט פפריקה מעושנת (ממש מעט, אנחנו לא רוצים שהיא תשתלט על הטעם)
מורחים את חרדל הגרגרים, ומפזרים את הפטריות. מלח ופלפל - בנדיבות רבה...



מניחים נתח אחד של סינטה לרוחב בצק העלים ומגלגלים.



סוגרים היטב מהצדדים ומלמעלה
ומשאירים פתח קטן שיתן לאדים לזאת קצת החוצה ולא להרטיב לנו את הבצק בפנים
(שיירטב מספיק מהשומן שיש באווז... יאמי!)
מברישים בביצה עם מעט מים ומכניסים לתנור לחום של 220 מעלות בערך ל כ 25 דקות (לדרגת עשייה מדיום) או מעט יותר למי שאוהב בשר מת לגמרי (כמו אשתי היקרה) אם כי בסינטה לא מומלץ שכן הנתח מתייבש.
מוציאים את המאפה השלם מהתנור ומניחים על רשת להתקרר מעט. (וכאן איכות התמונות משתפרת מעט...)



פורסים ומניחים בצלחת הגשה...




מגישים לצלחת ומוסיפים מעט מרוטב היין




ולבסוף אוכלים!






בתאבון!

2 תגובות:

רמי אמר/ה...

מעניין ,

אז כמה זמן זה ל-
Well done ?

האם אפשר לעשות מאנטריקוט?

Mr. Make a lot of Food אמר/ה...

היי רמי,
ל WELL DONE זה בערך 40-45 דקות, אבל כאמור, לא ממומלץ.

בעקרון עדיף לא לעשות מאנטריקוט שכן הבצק יתקשה לספוג את השומן של האנטריקוט ויהיה "רטוב" מבפנים.

יום נעים!