יום שבת, 10 במרץ 2012

מתכון פילה סלמון "מעושן"

שלום לכולם.
לאחר היעדרות קצרה ולאחר מעבר לבלוג החדש, כיף לחזור.
היום נכין פילה סלמון שלם בנוסח "מעושן" בתנור עם כל מיני תוספות חביבות.  היופי במנה הזו הוא שאפשר לאכול אותה חמה, קרה, כראשונה וכעיקרית. הרושם של הדג המעושן יחד עם קלות ההכנה הופכים אותה למנה כיפית ומתגמלת מאוד יחסית להשקעה. מה שכן שווה להשקיע בו - חומרי גלם איכותיים. (תמיד, לא רק במנה הזו...)

אז מה צריך?

המצרכים שלנו
  • כ 1.5 ק"ג פילה סלמון נקי מעור ועצמות.

  • תמצית עישון 

  • חופן עלי רוזמרין מיובשים

  • מעט שמן זית

  • פפריקה גרוסה

  • צ'ילי גרוס

  • מלח גס

  • פלפל שחור

מה עושים?

פורסים יריעה גדולה של נייר כסף ומניחים עליה את הדג לאחר שייבשנו אותו בנייר סופג.
בוזקים (אחת המילים אם לא ה...) מעט שמן זית על הדג ומטפטפים במרווחים של 3 ס"מ טיפה של תמצית העישון ב 2 פסים לאורך הדג (מרחק של שליש מכל קצה). רצוי להשתמש בכפפות שכן ריח תמצית העישון נדבק לאצבעות לכמה שעות טובות... :-)
מפזרים בנדיבות פפריקה גרוסה ומעט מהצ'ילי (כל אחד ומה שערב לחיכו, רק לא להגזים שכן חריפות יתר פוגעת בטעם המעושן) ומעט פלפל שחור ומלח גס. מעסים את הדג בעדינות לכל אורכו לוודא שתמצית העישון הגיעה לכל פינה.
לאחר הוספת המרכיבים מעסים את הדג.

לאחר מכן הופכים את הדג וחוזרים על הפעולות מצידו השני.
סוגרים את נייר הכסף ומשאירים במקרר ל 3 שעות לפחות, עדיף לילה שלם.
מוציאים את הדג מהמקרר ומכינים לאפייה.

הדג לאחר לילה במקרר

מחממים תנור לחום של 220 מעלות (ללא גריל).
מניחים את הפילה על גבי רשת ומתחתיה תבנית עם נייר הכסף. (המיצים שנשארו בנייר כסף יעזרו לארומה הכללית בתנור
אופים את הדג באופן זה במרכז התנור במשך כ 10 דקות ולאחר מכן מנמיכים את החום ל 180 מעלות ל 10-15 דקות נוספות. לאחר מכן מפעילים בעוצמה גבוהה את גוף החימום העליון ומעבירים את הדג עם הרשת קרוב ככל האפשר לגוף החימום. אופים באuפן זה 4-5דקות נוספות. (להיזהר ולוודא שהתבלינים לא נשרפים!!!)



יאמי יאמי
מוציאים ונותנים לדג לעמוד 6-7 דקות ומגישים חם לשולחן כמנה עיקרית או מקררים על השיש כשעה ומגישים קר כמתאבן\מנה ראשונה. במידה ומגישים חם ניתן ורצוי להוסיף תפוחי אדמה אפויים או פירה.
התווספה תמונת הגשה ממסיבת היומולדת! חיסלו ויצא מעולה.

גרסאת ההגשה


                                                                              בתאבון!!!







אין תגובות: