יום שבת, 3 במרץ 2012

מתכון סלמון בטריאקי על מצע אורז תאילנדי


בוקר טוב.
סלמון הוא סיפור בפני עצמו.
לאורך כל ילדותי לא הסכמתי לאכול דגים.
ככה זה כשאתה עובר טראומה של אשכנזים - לחזות מגיל קטן בקרפיונים שנשחטים מול עינייך והופכים למשהו עם הרבה עצמות וטעם מוזר בצלחת.
כל חווית הדגים בילדותי הסתכמה בפילטים של סול מטוגנים כשניצל....
ואז הגיע הסושי ועם הסושי הגיעו הסלמון והטונה החיים.
הצבע העז של הסלמון, הפסים הלבנים שמקשטים אותו, הטעם המובהק של סלמון, לא של עוד דג אלא סלמון, מייחדים אותו ועושים אותו, בצדק, לאחד הדגים האהובים ביותר למאכל.
אז ברור שסלמון מעושן זה טעים בטירוף בסנדביץ' וסלמון חי + סלמון סקין זה אחלה בסושי (ואפילו סתם כסלמון חי עם קצת סויה זה אחלה. תנסו ותגלו) אבל אז הגיע השלב שרוצים לקחת את הסלמון צעד קדימה ולעשות ממנו חלק מארוחה שלמה ולא משעממם בצורות הרגילות.

סלמון בטריאקי על מצע אורז תאילנדי

מה צריך? ( ל 2 סועדים )
500 גרם פילה סלמון נקי עם העור.
רוטב טריאקי של קיקומן / חברה אחרת המייצרת טריאקי להשריה (הטריאקי הרגיל המוכר של קנור ואוסם זה לא אותו דבר וזה לא יעבוד)
1 כוס אורז תאילנדי (אורז מאורך ועבה)
פלפל
מלח
1.5 כפיות סוכר
כף פפריקה מעושנת
0.5 כפית אגוז מוסקט
2 כפות שמן זית
מים

ההכנה

פורסים את הסלמון ל 2 פרוסות שוות ומניחים בכלי.
מערבבים את רוטב הטריאקי עם מעט פלפל , פפריקה מעושנת, שמן זית וסוכר.
"מטביעים" את הסלמון ברוטב המעורבב ונותנים להם לנוח במקרר שעתיים לפחות, ועדיף לילה שלם.
מבשלים את האורז לפי הוראות היצרן ומוסיפים בזמן הבישול, לפני הרתיחה, מעט אגוז מוסקט ומעט מלח.
להקפיד לאחר הרתיחה להשאיר מכסה על האורז!!!
במחבת חמה אך לא לוהטת עם מעט שמן זית מטגנים את הדג עד לחצי מידת עשייה (כ 2 דקות מכל צד)
ומעבירים לכלי שיכנס לתנור, ושופכים מעל את הרוטב שבו בילה הסלמון את הלילה.
מחממים תנור שילהט בחלו העליון (לא גריל) ומכניסים את הסלמון כמה שיותר גבוה. לאחר 3-4 דקות מוציאים את הסלמון והופכים אותו.
לאחר עוד 3-4 דקות מוציאים את הסלמון. צריך לעמוד ולהקפיד לראות שהרוטב לא נשרף אלא רק מתקרמל שכן דקה מיותרת, והרוטב השרוף יתן לכל המנה שלנו טעם מר/
מסדרים על צלחת הגשה עיגול של האורז שלנו ומעל מניחים 2 חצאי פרוסות מהסלמון עם מעט מהרוטב שיורד לתוך האורז, ובתאבון!


אין תגובות: